Erik-Alexander Richter (1961) is biochemicus en Clinisch Psychisch Neuro Immunoloog.

Erik-Alexander Richter kan als geen ander verbanden leggen tussen ziekte aan de ene kant, maar ook stress, depressies, bewegingsarmoede, voedingsproblemen en vooral laaggradige ontstekingen aan de andere kant. Erik- Alexander Richter is o.a. bekend als presentator en medisch deskundige bij het tv programma Life is Beautiful. Hij is een inspirerende en begenadigd spreker en heeft vele artikelen in vaktijdschriften geschreven.
Een spreker, met veel ervaring op internationale, medische podia moet zijn zaken uitstekend kunnen onderbouwen. “Evidence based medicine” is dan een must om niet op glad ijs terecht te komen. Dat lijkt per definitie saaie stof, maar Erik-Alexander Richter kan dat verhaal boeiend en met zoveel achtergrondkennis vertellen. Je kunt uren aan zijn lippen hangen. “Deep Learning” is zijn motto. Je moet het begrijpen binnen de context. Daarna weet je het voor eens en voor altijd; je bent niet veroordeeld tot je DNA maar je hebt grote invloed op de werking van je eigen genen. Gezondheid is maakbaar, zodra je perceptie het toelaat!
Gezondheid is ieders grootste goed. Gebrek aan gezondheid is onlosmakelijk met ziekte verbonden en door niets te compenseren. Ziekte is een door de evolutie ontwikkelde strategie om onder moeilijkere omstandigheden toch te overleven. Veranderen we de omstandigheid, en daar hebben we sterke invloed op, dan floreert wederom de gezondheid zodat het voortgeven van ons DNA blijft gewaarborgd. Mensen moeten bewust worden van het feit dat gezondheid en vitaliteit grotendeels afhangen van het maken van de juiste keuzes.