Jan Slagter (Den Haag, 3 maart 1954) is een Nederlands omroepbestuurder en televisiepresentator. Na diverse opleidingen (Mulo, Marketing, Reclame, Communicatie en Financieel Management) gaat Jan Slagter aan de slag als huurkoopmakelaar bij de AMRO Bank. Later werkt hij als reclamemedewerker bij de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van het Levensverzekeringswezen. Na een aantal jaren in België te wonen, richt Jan de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op. Deze stichting heeft als doel het organiseren van projecten die het geestelijk en maatschappelijk welzijn bevordert van mensen met een verstandelijke beperking, chronisch zieken en ouderen.

In 2002 richt Jan Slagter Omroepvereniging MAX op, omdat hij vond dat er te weinig media-aanbod was voor 50-plussers. In 2005 krijgt MAX een aspirant status. Op 3 september 2005 zendt zij haar eerste televisieprogramma ‘Van Nul naar MAX’ uit. In september 2010 verwerft MAX haar definitieve erkenning. MAX is een publieke omroeporganisatie en valt onder de koepel Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Jan Slagter is behalve directeur ook presentator van o.a. MAX Maakt Mogelijk, MAX Geheugentrainer, Missie MAX, MAX Proms, Carnaval, bloemencorso’s. Met de in 2006 door Jan Slagter opgerichte stichting MAX Maakt Mogelijk is hij met behulp van de kijkers actief in onder andere Oost-Europa op het gebied van de zorg. Met deze projecten probeert de stichting de leefomstandigheden van ouderen in binnen- en buitenland structureel te verbeteren.