Jeroen Dijsselbloem studeerde landbouweconomie, richting bedrijfseconomie, aan de Universiteit van Wageningen (1985-1991). Dijsselbloem is een ervaren econoom en politicus die een aantal openbare functies heeft bekleed, waaronder die van adviseur van de Nederlandse minister van Landbouw (1996-1998). Tevens was hij beleidsmedewerker voor de Nederlandse Partij van de Arbeid (PvdA) (1993-1996) en gemeenteraadslid in Wageningen (1994 1997).

Van 2000 tot en met 2012 was hij lid van de Tweede Kamer van het Nederlandse parlement. Dijsselbloem was tot oktober 2017 minister van Financiën van Nederland. Sinds februari 2013 is hij ook voorzitter van de Raad van gouverneurs van het Europees stabiliteitsmechanisme. Op 13 juli 2015 door de ministers van Financiën van de eurozone verkozen voor een tweede ambtstermijn als voorzitter van de Eurogroep. Op 21 januari 2013 werd hij een eerste maal verkozen tot voorzitter van de Eurogroep.

Dijsselbloem is de tweede persoon die deze functie vervult sinds de instelling van de Eurogroep. Met lezingen in Zurich, Brussel en Ljubljana zet Jeroen van Dijsselbloem zich op de kaart als spreker. Als ervaren politicus en econoom met een indrukwekkende staat van dienst, weet hij menig toehoorder te boeien en inspireren. Dijsselbloem spreekt over ‘De toekomst van de EU en de euro, na de Brexit’, ‘Nieuwe uitdagingen en bedreigingen voor de financiële sector’, ‘Bitcoin en de Blockchain’. Ook gaat Dijsselbloem in op de integriteit van het financiële systeem. Instituten en spelers worden veel kritischer beoordeeld dan in het verleden. Maar is de cultuur ook daadwerkelijk veranderd? .