Het leven van de 28-jarige zwerver Jerry Winkler, die aan drank en drugs verslaafd was, neemt plotseling een hele andere wending. Hij blijkt de enige zoon te zijn van een overleden miljonair uit Bussum. De steenrijke ondernemer Alfred Winkler overleed in 1992 in de veronderstelling dat hij kinderloos was gebleven, meldt De Volkskrant. Een DNA-test heeft nu echter uitgewezen dat hij wel degelijk een zoon op de wereld heeft gezet, Jerry.
Jerry heeft al die tijd in de veronderstelling geleefd dat hij de zoon was van een andere man, Johnnie. Toen zijn moeder overleed, ging het steeds slechter tussen zoon en stiefvader. Jerry liep op zijn 14e weg uit huis en begon een lange tocht langs opvanghuizen, internaten, gastgezinnen en daklozenpensions door heel Nederland. Hij raakte aan drank en drugs, dealde en zwierf over straat.

In 2010 nam Jerry weer contact op met zijn vader met een al jaren prangende vraag. “Ben je mijn vader wel. Ik lijk in niets op jou.” Toen pas vertelde Johnnie aan zijn stiefzoon dat hij inderdaad niet zijn biologische vader is. Jerry is verwekt door een andere man, met wie zijn moeder een affaire had. Stiefvader Johnnie wist echter niet wie wél de biologische vader van Jerry was. Jerry begon direct een zoektocht naar zijn echte vader en kwam hem op een zeer opmerkelijke manier op het spoor. In de tijd dat hij verwekt werd, werkte zijn moeder bij het bedrijf Technipower. In het wilde weg begon Jerry te Googlen op termen als ‘Jerry’ en ‘Technipower’. Dat leverde niets op, maar toen hij ging zoeken op zijn eerste naam, Alfred, in combinatie met Technipower, was het raak. Hij kwam meteen terecht bij een artikel uit de Volkskrant over oud-Technipower-directeur en miljonair Alfred Winkler.

Jerry nam contact op met de krant om meer informatie en foto’s te verkrijgen. Toen wist hij het zeker: dit moest zijn vader zijn. Hij liet een DNA-test uitvoeren en daaruit blijkt dat inderdaad voor 99,9999 procent vaststaat dat Alfred Winkler zijn vader is.
Sindsdien is het leven van Jerry totaal veranderd. Hij heeft afstand gedaan van zijn oude achternaam en heet nu ook Winkler. Hij heeft zijn zwervende bestaan en drank en drugs achter zich gelaten en wordt nu onderhouden door de stichting waaraan zijn vader zijn geld naliet.
De advocaat van die stichting verwacht overigens niet dat Jerry aanspraak kan maken op de erfenis. “Wij schatten in dat Jerry geen recht heeft op de nalatenschap van Alfred Winkler. Maar aangezien we te maken hebben met het biologische kind van Winkler, zijn we niettemin aan het kijken hoe de stichting Jerry in het leven op weg kan helpen.”