Aan de zuidkant van Maastricht op misschien wel de mooiste locatie van Nederland vindt de maandelijkse bijeenkomst van de Studiekring plaats. Het Château Neercanne ligt trots op de helling van een berg en is daarmee het enige terrassenkasteel van Nederland.

De Studiekring Thomas More resideert in de historische Tsaar Peter de Grote-zaal aan een lange, gedekte tafel. Daar heeft men ongestoord de volle aandacht voor een inspirerende gastspreker.

Een reguliere bijeenkomst start in de wijnkelder in de mergelgrotten achter het Château. In een gemoedelijke atmosfeer van kaarslicht en een gepast aperitief begroeten de leden en gastspreker elkaar informeel. Op zomerse avonden is het terras beschikbaar en biedt die plek een fraai uitzicht over het dal van de Jeker.

Gastheer Pierre Haenen weet samen met de keuken- en restaurantbrigade de maandelijkse bezoekers te verrassen met een gastronomisch menu. Gilbert von Berg is chef de cuisine en organiseert de culinaire gangen op het ritme van het programma. Zo worden de avonden van de Studiekring Thomas More elke keer opnieuw een bijzondere ervaring.