Peter Klosse (geboren in Apeldoorn, 1956) is eigenaar van Hotel Gastronomique De Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie. Klosses ouders zijn de grondleggers van restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Zijn vader Jaap Klosse was een van de oprichters van de Alliance Gastronomique. Klosse promoveerde op 24 maart 2004 met een proefschrift over smaak. Na zijn studie bedrijfskunde (Nijenrode en Delft) besloot hij samen met zijn vrouw Carla in zijn vaders voetsporen te treden. Na stages bij buitenlandse bedrijven, onder andere bij Robert Kranenborg in Brussel en bij de gebroeders Troisgros in Roanne, werd in 1985 De Echoput overgenomen.
Smaakonderzoek

Klosse doet onderzoek naar de wortels van de gastronomie en probeert de dynamiek van de combinatie van wijnen en gerechten te verklaren. Dit leidde tot publicatie van boeken over smaak en uiteindelijk tot een promotie aan de Universiteit van Maastricht.
In 1991 richtte hij de “Academie voor Gastronomie”, een niet-erkende, niet-academische instelling waar Klosse verschillende cursussen verzorgt.

Sinds 17 november 2011 doceert Klosse Gastronomie bij International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden, en sinds 1 oktober 2012 doceert hij ook Gastronomie in Foodservice aan de Hogeschool Zuyd (Hotel Management School Maastricht).