Tom Vroemen (1985) is bekend van ondernemerschap en new finance. Midden in de financiële crisis zorgt hij voor financieringsmogelijkheden voor ondernemers, zonder daarbij gebruik te maken van de gevestigde structuur. Met zijn crowdfunding bedrijf Crowdaboutnow geeft hij MKB bedrijven de mogelijkheid om hun startkapitaal of overbruggingskrediet te crowdfunden en vormt een alternatief voor banken. Via crowdfunding worden investeerders en ondernemers direct bij elkaar gebracht. Vaak krijgen de ondernemers die dit gelukt is alsnog een uitnodiging van hun bankier. Voor de selectie van de ondernemers implementeerden Tom en zijn team een nieuwe vorm van financiële risico-inschatting.

Als een van de pioniers in de wereld van crowdfunding vertelt Tom Vroemen over nieuwe kapitaalstromen en hoe het individu de rol van bankiers en fondsmanagers zou kunnen overnemen. Internet geeft de mogelijkheid om individuen en bedrijven bij elkaar te brengen en crowdfundingbedrijven zoals Crowdaboutnow faciliteren dat. Hij legt uit hoe ondernemers met succes kapitaal kunnen verwerven uit hun netwerk en ook dat slim kapitaal veel meer is dan alleen maar geld.

Tom krijgt ondernemers die hun plannen presenteren over de vloer: van high-tech startup tot de bakker op de hoek. Aan de hand van deze voorbeelden kan hij uitleggen welke ondernemingen wel en welke niet succesvol waren en wat de redenen hiervan zouden kunnen zijn. Wat kunnen ondernemers daarvan leren? Wat betekent dit voor particulieren en investeerders? En waar liggen de kansen voor fondsen en de bank? De wereld van ondernemen, financieren en beleggen staat aan het begin van een paradigmaverschuiving. We gaan van bundeling en controle naar vertrouwen, zelf begrijpen en doen.