Wouter Kurpershoek (geboren in Rotterdam, 10 december 1964) is een Nederlandse journalist, media-adviseur en politicus.

Kurpershoek deed een studie journalistiek aan de Evangelische School voor Journalistiek in Amersfoort. Hij werkte aanvankelijk een jaar bij de radioactualiteitenrubriek Tijdsein van de EO, alvorens over de stappen naar de radioactualiteitenrubriek Hier en Nu van de NCRV. Later was hij in dienst van de NOS als buitenlandverslaggever voor Radio 1. In 2005 volgde hij Charles Groenhuijsen op als Amerika-correspondent, voor een periode van vijf jaar. Daarvoor was Kurpershoek vooral verslaggever voor crisisgebieden: Kosovo, het Midden-Oosten en Afghanistan. Tussendoor deed hij het binnenlandse nieuws. In november 2001 ontsnapte hij bij een buitenlandse reportage ternauwernood aan de dood. Hij was in een auto in een konvooi op weg naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Uit de auto voor hem werden toen drie journalisten gehaald en doodgeschoten. De chauffeur van Kurpershoek kon nog net rechtsomkeert maken. Kurpershoek keerde daarop terug naar Nederland.
Daarna volgde hij het Israëlisch-Palestijnse conflict, gevolgd door de Irakoorlog, waar hij enige tijd ’embedded’ zat bij Britse troepen. In april 2007 stopte Kurpershoek voortijdig als correspondent van de NOS in de Verenigde Staten. Vanaf september 2007 was Kurpershoek een van de presentatoren van de actualiteitenrubrieken Een Vandaag en Brandpunt. Sinds 25 januari 2011 zat Kurpershoek in Caïro, Egypte om daar verslag te doen van de revolutie. In de uitzending van De Wereld Draait Door van 3 februari deed hij rechtstreeks verslag vanuit zijn gebarricadeerde hotelkamer over de klopjacht op journalisten die toen was ontstaan door pro-Moebarak-aanhangers.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 was Kurpershoek lijsttrekker voor de partij Voor Neerijnen, de partij behaalde drie zetels en Kurpershoek werd fractievoorzitter.